יש לך חלל עבודה מתחת לגג רעפים? הפוך אותו לחדר עבודה

תחילת הדרך: היתרונות של חדר עבודה בעליית גג

למרות שהחדר נמצא למעלה וצריכים לעלות במדרגות כל פעם כשמתחילים לעבוד או יורדים במדרגות כשצריכים למלא בקבוק מים או שכחתם משהו קטן למטה. להפרדה הזאת יש יתרונות רבים שאפרט אותם עכשיו:

פרטיות – ההפרדה של שתי קומות ועובדה שבקומה הזאת נמצא רק חדר אחד – חדר עבודה, גורם לזה שבני המשפחה לא מתקרבים לחדר עבודה, אלא רק באמת כשצריכים אותכם ולא רק כדי לספר משהו מעניין שקרה הרגע או ילדים שיכולים להיכנס בכל רגע כי דלת סגורה לא אומר להם שאין כניסה ואפשר להפריע לעבודה בכל רגע שירצו.

שקט – בקושי שומעים את המתרחש למטה ( כמובן תלוי באיכות הבניה) אבל גם אם שומעים, שומעים באופן מעומעם.

הפרדה – כיוון שלא שומעים את הרעשים המגיעים מהקומה התחתונה בה מתנלהלת שיגרת חיי הבית, יש ניתוק בין הבית לבין עבודה. לא שומעים קולות טלוויזיה ולא מתפתים לראות סידרה או לקפוץ למקרר ולקחת איזשהו נישנוש.

חלל עבודה מתחת לגג רעפים
חלל עבודה מתחת לגג רעפים

צעדים לבניית חדר עבודה מוצלח בעליית הגג

תכנון – תכנון נכון, יחסוך הרבה כאב ראש, אז תקדישו לזה את רוב הזמן. תיעזרו בתמונות, סרטונים על מגוון חללי עבודה מתחת לגג – תקבלו שפע של רעיונות.

על פי מדידת כל החלל (רוחב, אורך, גובה) אפשר להבין את החלוקה של החלל עצמו על פי הצרכים שלכם. כמובן הכי חשוב זה מקום העבודה עצמו – מקום לשולחן מרווח וכיסא נוח, מקום למנוחה -פוף ישיבה או ספה, מקום לציוד – ארונית או ארון.

בידוד – חשוב מאוד לדאוג לבידוד טוב בין גג רעפים לחדר, כיוון שבקיץ החום מהשמש יחדור מהר מאור לחלל שמתחת לגג ובחורף הקור יורגש יותר מהרגיל, כיוון שאין קיר שיבודד בין הגג לחדר. זכור לכם שיעור בפיזיקה? כשמורה לפיזיקה הסביר את התופעה שהחום נוטה לעלות למעלה? החלק העליון של הבית, הגג, הוא האזור שבו מצטבר החום בצורה המשמעותית ביותר. כאשר הגג אינו מבודד כראוי, עליית בטמפרטורה בחוץ גורמת לכליאת החום בחלל הגג, מה שמוביל לעלייה בטמפרטורה בתוך הבית כולו. בידוד טוב של הגג יכול להפחית את טמפרטורת הבית בכ-5 מעלות במהלך עונת הקיץ החמה. יתרה מכך, בידוד מתאים של גג רעפים גם יסייע בשמירה על חום בבית בחורף הקר, ויעלה את הטמפרטורה הפנימית בכ-4 מעלות.

ישנם סוגים שונים של בידוד:

סוגי חומרי בידוד

בידוד תרמי -קיימות שתי חברות שונות המתמחות בייצור סוג הבידוד המועדף והאידאלי ביותר לגגות רעפים. בידוד כזה מציע יעילות גבוהה בהגנה מפני חום וקור, ובמקביל הוא בטוח לחלוטין מפני סיכוני שריפה. הבידוד בנוי משכבה של פוליאסטר שעטוף ברדיד אלומיניום מכל צד. עובי של הבידוד נמדד ביחידות המכונות "צול", לרוב הגגות יספיק בידוד בעובי של 1-3 צול כדי להשיג את הבידוד הרצוי.

בידוד תרמי
בידוד תרמי

סופר פולינום – כמו בידוד תרמי, בנוסף מכיל בועיות אוויר.

פוליאוריטן מוקצף – חומר בעל צפיפות גבוהה, תכונה המקנה לו יכולת בידוד תרמי יוצאת דופן. לכן הוא נחשב לאחד מחומרי הבידוד הפופולריים בשוק. היתרון המרכזי שלו הוא האפשרות להתיז אותו ישירות לתוך חלל הגג מבלי לפרק את כל הרעפים, מה שהופך את השימוש בו לנוח ופרקטי.

תאורה – הכל תלוי בסוגי חלונות וכמות חלונות או בשתי מילים כמה אור נכנס לחדר.

אם מדובר בחלונות גג רעפים, מדובר בחלון שהאור נכנס מהגג ולא מתפזר בכל החלל אלא ישר אל הרצפה. במקרה כזה כנראה לא ירגישו באור טבעי ותצטרכו תוספת תאורה. אם ישנה אפשרות לחלון קוקיה, במקרה הזה אור טבעי יתפזר בכל החדר, כי חלון כזה לא שונה מחלון רגיל שכולנו מכירים. בנוסף לזה חלון קוקיה מגביה את הגג וכאשר אנחנו רוצים להגדיל את גודל החלל כולו זה מאוד עוזר.

חלון בגג רעפים
חלון בגג רעפים

ריהוט – אל תרכשו את כל הריהוט ישר לאחר השיפוץ. חשוב שיהיו שולחן וכיסא כדי שתוכלו להתחיל לעבוד במקום. עם כל השאר, אמליץ להמתין שבוע או שבועיים ולהרגיש איך זה לעבוד במקום החדש ורק אז להתחיל להוסיף את הריהוט שמרגיש לכם שיוסף לנוחות ולאווירה הכללית של חלל עבודה זה.

טיפים לניצול מקסימלי של השטח הקטן

מכיוון שבדרך כלל החלל הוא לא מאוד גדול וחלק מהחלל בכלל מתחת לגובה של 2 מטר. חשוב לחשוב לא להעמיס על המקום ומצד שני כן להעמיד את כל הריהוט שיעשה אווירה טובה ויענה על הצרכים של מי שיבלה בחדר הזה שעות לא קטנות מחיי היום – יום שלו.

ארונות מובנים – מכיוון שיהחלל הוא מתחת לגג רעפים, תמיד נשאר חלל בין החלק הנמוך של הגג לקיר. החלל הזה יכול להיות בגובה ממש נמוך של פחות ממטר ושם ניתן להתאים בהזמנה אישית ארונות, גם ככה זה שטח "מת" שלא משתמשים בו, אז בעזרת ארונות ניתן לנצל את החלל.

שולחן מתקפל – במידה ושולחן עבודה לא מספיק ויש צורך במשטח עבודה נוסף, יהיה יותר יעיל להשתמש בשולחן מתקפל. ככה תוכלו לנצל את המקום לעיסוקים נוספים, חוץ מישיבה ליד השולחן.

ניצול פינות – כדי לפנות מקום במרכז החלל, תחשבו איך תוכלו לנצל את המקום בפינות. אפשר לארגן בפינה אחת מקום למנוחה – פופים, מזרון, שולחן קפה קטן. בפינה נוספת מקום לכלים / חומרים של התחביבים שלכם. פינה אחרת לעיצוב מגניב שישרה אווירה רגוע בכל החדר.

דגשים לבחירת ריהוט ועיצוב פנימי מוצלח

צבעים רגועים – אמליץ להשתמש בצבעים מרגיעים, כי תבלו בחדר הזה שעות לא מעטות, שחלקן יכולות להיות לא רגועות, בגלל עומס עבודה, דברים שלא מסתדרים, לחץ ועוד. כך לפחות האווירה שמסביב תרגיע ותשרה אווירה נינוחה.

חומרים טבעיים – כיוון שהחדר נמצא בעליית הגג, אפשר לנצל את המיקום ולהתאים אותו לסוג של "חדר צימר". לעצב את החלל עם הרבה שימוש בעץ, נגיעות של אבן ועור או דמוי עור.

נגיעות אישיות – המקום הזה הוא שלכם, ורק שלכם. בניגוד לחדר שינה שחלקינו חולק אותו עם בן או בת זוג. אז תתפרעו ותצבעו את הקירות בצבע שאתם אוהבים, תשימו ריהוט שאתם אוהבים, תמונות שיתכן ואחרים לא יתחברו אליהן. שטיח שמזמן בא לכם לקנות אבל לא יכולת להרשות לעצמכם כי יש חיה בבית או שבני משפחה לא אוהבים שטיחים.

עבודה מרחוק בסגנון: השלמת הלוק עם אביזרים שימושיים

רמקולים – תשקיעו ברמקולים כיוון שהם ישמשו אותכם הרבה. גם בזמן העבודה, אם זה למוסיקת רקע או לזומים. או בזמנכם החופשי, למדיטציה, יוגה או ספורט.

מסך מחשב – כלי העבודה המרכזי של רובינו. תוכלו לנצל את המסך גם למשחקי מחשב, לגימרים שבינינו או להפוך את החדר לאולם קולנוע פרטי. במקרה כזה אולי תחשבו לקנות מקרן ולהקרין את הסרטים על קיר או על מסך שניתן להוריד.

מזרן רצפה – ניצול המקום ליוגה או מדיטציה. ניתן לעצב פינה אחת במיוחד לזה, עיצוב בסיגנון ייחודי של המזרח הרחוק, עם מפל מים קטן, צבעים שונים משאר החדר ומזרון נוח לישיבה או שכיבה.

פינת מדיטציה
פינת מדיטציה